Consilierea ayurvedica globala si aspectele ei

Consilierea ayurvedica globala si aspectele ei

Demersul ayurvedic incepe cu incadrarea tipologica a persoanei consiliate pe baza a trei chestionare personalizate , corespondente cu cele 3 tipologii ayurvedice fundamentale (Vata, Pitta si Kapha). In final, se acumuleaza un punctaj pe baza raspunsurilor oferite in afirmatiile din chestionarul ayurvedic, oferind posibilitatea consultantului ayurvedic de a incadra tipologic persoana in cauza.
Ulterior se discuta cu pacientul aceste raspunsuri, realizandu-se interpretarea si recomandarile specifice, toate avand rolul de autocunoastere si armonizare globala a fiintei in cauza. Aceste chestionare se pot repeta periodic la minim 2 luni distanta, putandu-se constata anumite modificari calitative, in sensul ameliorarii anumitor probleme pe care acea persoana le-a prezentat initial, in situatia in care aceasta a aplicat si adecvat recomandarile la specificul sau ( tipologie predominanta, varsta, profesie, clima,etc).
La recomandari se pot enumera: plante cu rol armonizator, terapii posturale, aromoterapie, dieta corespunzatoare dosha-ei (tipologiei) predominante,alte terapii ( de purificare, masaj ayurvedic, etc), care sa reduca sau sa amplifice, daca e cazul, anumite manifestari energetico-emotionale ale respectivei fiinte.
ROLUL UNEI CONSILIERI AYURVEDICE GLOBALE ESTE ACELA DE AUTOCUNOASTERE SI APOI DE ARMONIZARE, PE TOATE PLANURILE
Pentru persoanele interesate, va stau la dispozitie, tel.de contact 0725 081061
CONSULTATIA SE POATE FACE LA CABINET SAU ONLINE, PE FACEBOOK
Multumesc! ­čÖé

Vasile Scarpet
Lector, consultant si terapeut ayurveda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *